Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Boud
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 32 4 34 3 9 2 0 1 0

Boud

75

Rank 1310 Gelezen 81 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 62 Favoriet 6 Recensies 8
Non-fictie Artikelen 4 Lijsten 2 Spots 2   Topics 0

Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo's en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek.
Als kind had hij al ontdekt dat hij met verhalen in staat was het leven naar zijn hand te zetten. Uit atlassen, poëzie en rock & roll bouwde hij een eigen wereld op en sleurde daarin iedereen mee met wie hij sprak. Dat bezorgde hem invloedrijke vrienden, toegang tot de literaire wereld en heel veel aandacht. Maar zijn betoverende verhalen brachten hem ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten.

Eva Rovers kreeg exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto's en dagboeken. Daarmee begon een reis door een leven dat even onwaarschijnlijk als fantastisch was; een leven dat Büch transformeerde tot een literair spel met feit en fictie, dat hij tot de uiterste consequentie doorvoerde en dat jaren na zijn dood culmineerde in een grande finale.

Eva Rovers schreef eerder de veelgeprezen biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller, De eeuwigheid verzameld. Hiervoor ontving zij onder meer de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs.

+


Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Uitgeverij
Bert Bakker
Eerste editie
15 november 2016
Laatste editie
15 november 2016
ISBN
9789035137424
Boekinformatie wijzigen


Recensies (8)

Keuze van de redactie

'Een wereld verzinnen om mezelf waar te maken'

door: Willem van Hartskamp

Boud gaat over het bij elkaar verzonnen leven van Boudewijn Büch. Eva Rovers heeft een meeslepende en diepgaande biografie geschreven. Zij stond voor de welhaast onmogelijke opgave om inzicht te geven in wat fictie en wat realiteit was in het leven van Boudewijn. Ze heeft het geprobeerd en is er...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Boud

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken