Advertentie
Breekpunt

Breekpunt

9
Rank 8991 Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

Hoe meer je hebt, des te meer je kunt verliezen? Danny Carter beseft dat zijn geluk en zijn vredige bestaan aan een zijden draad hangen, wanneer zijn voormalig partner-in-crime hem dwingt tot nog een laatste klus. Een uitzonderlijk goed debuut van het talent Marcus Sakey.

Na het fatale schot tijdens een mislukte roofoverval in de donkere krochten van Chicago, beseft de jonge Danny Carter dat hij zijn buurt moet ontvluchten om te overleven. Zijn maat Evan wordt veroordeeld tot twaalf jaar gevangenis. Vele jaren later leidt Danny een eerlijk bestaan, heeft een mooie baan en woont samen met Karen, de vrouw van zijn dromen. De enige connectie met zijn oude buurt en zijn duistere verleden is zijn beste vriend Patrick, die het criminele circuit nooit de rug heeft kunnen toekeren.

Volledig onverwacht staat Evan ? na zeven jaar gevangenis ? voor zijn neus. Evan vindt dat er nog een rekening is te vereffenen en betrekt Danny bij zijn plan om de zoon van Danny's vermogende werkgever te ontvoeren. De laatste klus, zo verzekert Evan zijn ex-maat. Een klus waarmee Danny zijn carrière, zijn relatie en zijn vrijheid op het spel zet, want weigeren is geen optie...

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
The Blade Itself
Vertaald door
Rogier van Kappel
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Laatste editie
01 juli 2007
ISBN
9789026985560
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 2 4 1 3 5 2 1 1 0

Artikelen over Breekpunt

Interview Marcus Sakey
06 oktober 2007
  Meer artikelen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

Kop en staart kosten Breekpunt een ster

door Eric Diepvens op 24-09-2007

maar maar alles wat daartussen zit heeft body en ballen.,Marcus Sakey, een 31-jarige reclamejongen uit Chicago, levert met Breekpunt zijn debuut af. Hierin maken we kennis met twee jonge boefjes Danny en Evan op het moment dat, ergens in Chicago, een diefstal dreigt uit te draaien op roofmoord. Danny kiest eieren voor zijn geld en gaat op de loop. Evan wordt ingerekend en veroordeeld.
Zeven jaar...

Lezersrecensies (2)

Spannend en boeiend

door: Hebban Van Overzee 1 like
De strijd van een jonge man om te ontsnappen aan het milieu waar hij eens thuishoorde. Danny Carter groeit op in een slechte buurt in Chicago, en hij en zijn beste vriend Evan ‘verdienden hun brood’ met inbreken. Op een dag gaat het mis: Evan schiet iemand dood en Danny weet nog maar net de...

door: Arnaldur-793 1 like
Nou nou nou, iets minder mag ook wel. "Briljant debuut", "sensationeel", vergelijkingen met Ellroy en Tarantino. Nou moe.
Alles welbeschouwd is Breekpunt van Marcus Sakey eigenlijk een beetje saai. Het verhaal wordt eenvoudig, chronologisch en simplistisch verteld. Verrassingen in de plot zijn er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook