Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Canon van de Nederlandse natuur

Wat is typerend voor de natuur van Nederland? De grutto natuurlijk, en de zeehond, de populier, het helmgras, maar verder? In Canon van de Nederlandse natuur worden vijftig kenmerkende soorten voor Nederland beschreven. Van de grote vuurvlinder in Overijssel tot het zinkviooltje in Zuid-Limburg en van de Maashagedis, 70 miljoen jaar geleden, tot de recentste aanwinsten: de wolf en de vondelparksluipwesp. 

In elk venster leer je een kenmerkende Nederlandse plant of dier kennen. Naast een beschrijving van de eigenschappen en leefomgeving is er aandacht voor de historische en moderne achtergronden, zoals de jacht en de turfindustrie, de provincies en landschappen van Nederland en bekende biologen en wetenschappers, zoals Jac. P. Thijsse en Antoni van Leeuwenhoek.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Canon van de Nederlandse natuur het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op Canon van de Nederlandse natuur

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.