Advertentie

Canon van Oranje

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Canon van Oranje

Aan de hand van 25 historische interlands krijgt u in deze Canon van Oranje een overzicht van de belangrijkste hoogte- en dieptepunten uit de rijke historie van het Nederlandse elftal.
Sinds 1905 speelde Oranje ruim 800 interlands. Meer dan eens waren dat wedstrijden die zijn opgeslagen in ons collectieve geheugen.
Welke Oranjesupporter krijgt geen kippenvel wanneer hij terugdenkt aan de legendarische halve finale op 21 juni 1988 tegen West-Duitsland en het onwaarschijnlijke volksfeest dat daarna losbarstte ? En hoe graag willen we niet worden herinnerd aan die fantastische 5 - 1 tegen Spanje in 2014 ? Maar de Oranje-canon gaat natuurlijk verder terug in de tijd.
Er is ruimschoots aandacht voor het eerste WK-optreden van Oranje in 1934 in Italie, waar het Nederlandse volk dacht dat het wel even de wereldtitel zou gaan veroveren. En de betekenis van de watersnoodwedstrijd in 1953 in Parijs (als officieuze interland) bleek veel groter dan de KNVB destijds lief was. Bijzonder was daarnaast het debuut van de eerste Surinaamse speler in Oranje, Humphrey Mijnals. De Canon van Oranje bevat stuk voor stuk memorabele interlands, waarbij ook verrassende uitstapjes worden gemaakt naar gebeurtenissen die direct of indirect met die interlands samenhangen.
Warm aanbevolen voor elke voetballiefhebber en fan van het Nederlands elftal.

Nicolai Duin
De auteur is werkzaam als uitgever, maar wilde graag zelf een boek schrijven. Dat werd de Canon van Oranje, zodat zijn Oranje-archief van oude kranten en knipsels al die jaren niet voor niets in de weg heeft gestaan.
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportverhalen
Aantal pagina’s
148
Uitgeverij
Sportliteratuur Uitgeverij
Eerste editie
08 juni 2021
Laatste editie
14 juni 2021
ISBN
9789460210655


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Canon van Oranje

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken