Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dit boek vertelt hoe voedsel het verloop van de Eerste Wereldoorlog bepaalde. De dagelijkse struggle for life van soldaten en burgers om eten te vinden had verstrekkende gevolgen voor het verloop.
De focus van het verhaal ligt op voedsel en alles wat er zoal mee te maken had: productie, distributie, bereiding en ontvangst. Authentieke recepten uit de veldkeukens van soldaten en gewone burgers worden toegevoegd. De historische gebeurtenissen worden verweven met citaten uit dagboeken, handleidingen en getuigenissen.
Een originele invalshoek is dat de auteur zelf wilde ondervinden hoe het was actief te zijn in de de oorlog. Zo nam hij deel aan een re-enactment en werkte hij in een nagebouwde veldkeuken. Bovendien bracht hij een aantal koude en vooral hongerige dagen en nachten door in een authentieke Duitse loopgraaf.
De Britse editie van dit boek behaalde zilver met de Military History Award. Ook werd het bekroond in de categorie War & Military van de Foreword Indies Book of the Year Award.
'(...) een bijzondere en vooral menselijke kijk op het leven tijdens Wereldoorlog I. Een aanrader voor iedereen met interesse in geschiedenis met een persoonlijke touch!'
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Oorlog en vrede
Uitgeverij
Just Publishers
Eerste editie
16 november 2021
Laatste editie
16 november 2021
ISBN
9789089757647


Boekinformatie wijzigenReacties op: Champagne in Sarajevo, meelsoep aan de Marne

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken