Advertentie

Chinees denken

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
• Hoe dachten de oude Chinezen over de wereld?

• Hoe verschillen die ideeën van westers denken?

• Waarom is dat juist nu belangrijk?

Nooit eerder is China zo nadrukkelijk aanwezig geweest op het wereldtoneel als nu. Ondertussen weten we maar weinig van de geschiedenis, cultuur en filosofie van China. Tijd voor een kennismaking. Hoe dachten de oude Chinezen, en denken de tegenwoordige, over de wereld en hun plaats daarin?

Het Chinese denken concentreert zich voornamelijk op de mens en is praktisch georiënteerd: wat maakt een persoon goed; welk type persoon is geschikt om te heersen en anderen te leiden; hoe kunnen we orde creëren in de maatschappij; wat kunnen we leren van degenen die ons voorgingen; welke strategieën kunnen we inzetten om onze vijanden en concurrenten te slim af te zijn; hoe kunnen we anderen overtuigen; leidt maatschappelijke betrokkenheid tot een bevredigend leven, of is het beter om je helemaal terug te trekken uit de samenleving? Roel Sterckx vertelt over de belangrijkste denkers en tradities van China en hoe die het huidige China hebben vormgegeven, van taal, filosofie, rituelen en opvoeding, tot bestuur, natuur en eetkunst.

Roel Sterckx is een Vlaams-Britse sinoloog. Hij is Joseph Needham Professor in de Chinese geschiedenis, wetenschap en beschaving aan de Universiteit van Cambridge, en Fellow van Clare College.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Uitgeverij
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Eerste editie
31 maart 2021
Laatste editie
31 maart 2021
ISBN
9789057125393


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Chinees denken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.