Advertentie

Combineer op kleur

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Toen Nori en Sandra Pope in 1987 op Hadspen in Somerset begonnen te tuinieren, lag de tuin er verwaarloosd en overwoekerd bij; inmiddels hebben zij hem getransformeerd tot de grootste tuin op kleur sinds Sissinghurst. Kleur is een van van de machtigste wapens die de tuinier ter beschikking staan, in staat de sterkste emoties op te roepen, en de benadering van de Popes is bedrieglijk eenvoudig. Ze beplanten hun borders met weelderige, eenkleurige golven, zorgen dat uw aandacht zich richt op de volle emotionele zeggingskracht van elke kleur, en houden de intensiteit ervan het hele tuinseizoen door in stand, van het vroege voorjaar tot het eind van de herfst.
De tuin van Hadspen, die geïnspireerd is door binnenhuisarchitectuur en andere kunstvomen, is een virtuoze prestatie die net zo veel te danken heeft aan Matisse en Mahler als aan Gertrude Jekyll.

Met een voorwoord van Penelope Hobhouse.
Fotografie: Clive Nichols.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
Eerste editie
01 januari 1999
ISBN
9789062558469


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Combineer op kleur

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken