Advertentie
Costa del Coke

Costa del Coke

0
Rank 4995 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0
Achter de zonovergoten stranden, discotheken en tapasbarretjes van de Zuid-Spaanse Costa del Sol gaat een grimmige realiteit schuil. Het is de plek waar het leeuwendeel van de cocaïne en hasj die in Europa wordt geconsumeerd aan land komt. Vrijwel dagelijks brengen razendsnelle speedboten vele tonnen hasj uit Marokko en cocaïne uit Zuid-Amerika aan land.
Dit boek neemt de lezer mee in een duizelingwekkende roadtrip langs de Zuid-Spaanse en de Noord-Marokkaanse kust, vol ontmoetingen met sleutelfiguren en randfiguren binnen de drugssmokkel en -handel. De auteurs zakken met crackverslaafden door in de zigeunerwijken, maar gaan ook met de Guardia Civil mee op patrouille.
Een boek boordevol wetenswaardigheden over de smokkel, anekdotes en verhalen over afrekeningen in het criminele circuit. Over pittoreske dorpjes waar de Ferrari’s van de wietboeren rijen dik geparkeerd staan, de aantrekkingskracht van Marbella en Puerto Banus waar de Nederlandse penoze is neergestreken en het kat-en-muisspel tussen de politiediensten en de veel beter georganiseerde criminele bendes.
Met zowel humor als kennis van zaken leggen de auteurs een wereld bloot die nog gruwelijker is dan men uit de krantenberichten kan afleiden. En komen tot de conclusie dat dit keiharde gevecht nooit gewonnen kan worden.
Met het schrijven van dit boek bundelen Arthur van Amerongen en Ivo Teulings hun grote interesses: misdaad en drugs. Niet eerder werd de criminaliteit aan de costa’s zo uitvoerig beschreven als in dit boek.

Costa del coke is uitgegeven in samenwerking met Crimesite, Nederlands grootste gespecialiseerde crimewebsite met maandelijks 1.2 miljoen bezoekers.

Arthur van Amerongen werkte jarenlang als journalist in het Midden-Oosten en woonde daarna in Paraguay en Rio de Janeiro. Vanuit zijn huidige woonplaats in de Algarve schrijft hij naast boeken wekelijks columns voor De Volkskrant en HP/De Tijd.
Auteur en NRC-journalist Ivo Teulings woonde in Cuba en Chili. Zijn huidige standplaats is Málaga, waar hij de gevolgen van de drugshandel iedere dag met eigen ogen aanschouwt.
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Just Publishers
Laatste editie
22 november 2019
ISBN
9789089750396
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Thriller Café / Waar kijk jij naar uit in november?
01 november 2019 68 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic