Advertentie
Daisy

Daisy

5
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 1 Recensies 3
Young adult   Topics 0
Daisy

Daisy wil het liefst even niets meer voelen...

De veertienjarige Daisy wil eigenlijk maar één ding: weten wie haar moeder was. Haar vader rouwt nog steeds om zijn vrouw en wil niet met Daisy praten. Dan ontdekt Daisy dat haar moeder is overleden op de dag dat zij geboren werd. Ze voelt zich hier schuldig over en denkt dat haar vader het haar kwalijk neemt. Ten einde raad gaat ze bij haar vader weg. Daisy komt in een woongroep terecht. Maar de afstand helpt niet om de pijn te verzachten. Het enige wat werkt, is zichzelf snijden. Dan voelt ze even niets.

Phil Earle heeft na zijn studie jarenlang ervaring opgedaan als jongerenwerker in Londen. De levensverhalen die hij daar hoorde inspireerden hem om jaren later te beginnen met schrijven. Hij debuteerde met 'Billy', dat lovend werd ontvangen. Nu is hij terug met 'Daisy'.
Genre
Young Adult
Fictie 15+
Uitgeverij
Callenbach
Laatste editie
19 augustus 2014
ISBN
9789026612695 , 9789026612701
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Schuldgevoelens en pijn in Daisy

door: Marja 1 like
Het verhaal van het jonge meisje Daisy door Phil Earle is vanaf het eerste moment heftig om te lezen. Welke 14-jarige gaat er immers vanuit beide ouders vermoord te hebben? Een boek voor jonge adolescenten vanaf ong. 14 jaar, die zich willen inleven in het moeilijke leven van Daisy, waarbij heftige...

Emotioneel en hoopvol

door: Bernice 1 like
"Daisy" van Phil Earle vind ik een prachtig boek! Ik heb het met plezier gelezen. Het is een verdrietig, meeslepend verhaal dat me echt heeft geraakt, maar het is ook hoopvol. De manier waarop het is geschreven, leest vlot en fijn weg. Ik houd van dit boek! Vijf sterren!

Hartverscheurend en heftig verhaal

door: The Book Girl 1 like
„Mijn naam is Daisy Houghton. Ik ben veertien jaar. Zes maanden geleden heb ik mijn vader vermoord. Het was niet met voorbedachte rade en ook niet bloederig. Ik heb hem niet eens aangeraakt. Tegen hem praten was voldoende. (…)Ik weet trouwens wat je denkt. Waar is je moeder? Waarom ben je niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook