muus-de afwijking-rgb
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 47 3 28 2 3 1 1

De afwijking

90

Gelezen 92 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 84 Favoriet 5 Recensies 13
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 2 Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

De afwijking van Dries Muus is een buitengewoon originele coming-of-ageroman. Vlak voordat de veertienjarige Mattias Groen het voetbalveld op stapt bij zijn nieuwe club, maakt hij een afspraak met de goden. In ruil voor een toekomst als profvoetballer mogen ze hem alles aandoen. Het werkt: Matty verovert een basisplaats, blijft scoren en er is zelfs sprake van interesse uit het buitenland. Dan gooit een kleedkamerschandaal zijn leven overhoop. De wereld stort zich op hem, Matty’s moeder en zijn trainer dringen niet meer tot hem door, en zijn gevecht brengt ook hun eigen weggedrukte leed naar boven. Terwijl ze blijven proberen de jongen door de ellende heen te slepen, duwen ze hem met elke poging ongemerkt dichter naar de afgrond. De afwijking is een krachtige psychologische roman: een springlevend driedubbelportret van een verscheurde jongen, een gebroken moeder en een trainer uit één stuk met een geheim. Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
23 april 2021
Laatste editie
23 april 2021
ISBN
9789026352003 , 9789026352010
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door driesmuus
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (13)

Keuze van de redactie
Evelien Walravens Hebban Recensent

Het andere voetbalboek

door: Evelien Walravens 11 reacties 4 likes ebook

De 14-jarige Matty Groen is een voetbaltalent. Albert de Leeuw, trainer van het vooraanstaande Achilles, ziet dat ook en haalt hem naar zijn club. Het talent van Matty lijkt zich al snel uit te betalen en er is zelfs al belangstelling voor hem uit het buitenland. Maar dan stort Matty’s wereld in...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De afwijking

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.