Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De baanbreker

Oskar Johansson werkt begin twintigste eeuw als springmeester: hij blaast rotsen op voor spoorwegtunnels. Als hij 23 jaar is, krijgt hij daarbij een ernstig ongeluk; in de krant staat zelfs een overlijdensbericht van hem. Maar als bij een wonder overleeft hij het. Oskars levensgeschiedenis valt samen met de geschiedenis van Zweden: de opkomst van de arbeidersbeweging, de crisis in de jaren dertig, de Tweede Wereldoorlog en de opbouw van de Zweedse verzorgingsstaat. Na zijn pensioen trekt hij zich terug op een eiland voor de kust, in een verbouwde sauna.

De baanbreker is een prachtig gecomponeerde, poëtische debuutroman, waarin Mankell zijn vermogen om de lezer het verhaal in te trekken en mensen van vlees en bloed neer te zetten, al duidelijk etaleert.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (5)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De baanbreker het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De baanbreker

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.