De bronzen stad
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 54 4 104 3 25 2 5 1 3

De bronzen stad

191

Rank 116 Gelezen 202 Aan het lezen 38 Wil ik lezen 442 Favoriet 13 Recensies 19
Fantasy & SF Artikelen 8 Newsroom 3 Lijsten 7 Spots 2   Topics 0

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangen en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daevabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten wacht een stad vol intrige en betovering – waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is.

Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

+


Genre
Sciencefiction & Fantasy
Vertaalde literaire roman, novelle
Fantasy
Serie
Daevabad (1)
Aantal pagina’s
616
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
22 november 2021
Laatste editie
22 november 2021
ISBN
9789402317794 , 9789022594452 , 9789022595954


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Jokie
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (19)

Keuze van de redactie
Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Volop fantasie, spektakel en verwarring

door: Anne-Claire Verham 1 like ebook

De bronzen stad, het eerste deel van de in duizend-en-één-nacht sfeer geschreven 'Daêvabad'-trilogie, is een debuut. Schrijfster S.A. Chakraborty (1985) geeft er evengoed haar visitekaartje als bijzonder temperamentvolle fantasyauteur mee af. Wat een verbeelding, wat een avontuur, wat een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De bronzen stad

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken