Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #41: Djinns, sapiens en een 'making of'

door Anouk (Hebban Crew) 11 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(17)
Ik heb zelf De bronzen stad al gelezen in het Engels, dus deze aanrader is vooral voor jullie! En om mezelf eraan te herinneren toch echt eens te beginnen aan de rest van de trilogie. Het boek zou al eerder verschijnen, maar werd uitgesteld naar komende week. Nahri ontdekt uit de magische stad Daevabad te komen, en vanaf dat moment zijn zij en de djinn aan haar zijde hun leven niet zeker te midden van alle court intrige. Het eerste deel bevat veel belofte, dus ik ben echt wel benieuwd naar de rest.
(0)
De reden waarom ik zo dol ben op geschiedenis non-fictie in kinderboeken zijn de bijbehorende illustraties. Wat mij betreft komen alle boeken in zo'n prachtige editie uit, dat hoeft zeker niet beperkt te blijven tot kinderboeken. Van aap tot sapiens past precies in mijn rijtje non-fictie als Sapiens, Een kleine geschiedenis van bijna alles, Tijdlijn en meer.
(0)
Ik ben wel wat huiverig omdat het de Bijbel betreft, maar de geschiedenis van dingen heeft een sterke aantrekkingskracht op me. Ooit volgde ik een college waarbij we diep ingingen op de ontwikkeling van de koning Arthur-legenden, en dit is net zoiets. Hoe is het boekwerk dat we kennen ontstaan uit verhalen en kleine stukjes papier? Ik vind dat machtig interessant. Dat het de Bijbel is neem ik dan maar voor lief.

Niet missen!

Wat hebben wij een goede week voor je in petto! Niet alleen is de voorpret van de Hebban Adventskalender begonnen (aftellen maar tot het eerste deurtje op 1 december opent), ook komende week onthullen we allerlei nieuws. Bijvoorbeeld hoe de Grote Vriendelijke 100 eruit ziet, de favoriete kinderboeken aller tijden. Dat ontdek je op woensdagavond...

Een dag later, op donderdag, openen we de inschrijving voor de Hebban Reading Challenge 2022: weet jij al hoeveel boeken je komend jaar gaat lezen? Het nieuwe leesjaar betekent ook dat we gaan terugkijken op het jaar dat we nu aan het afronden zijn. Hebben we ons doel gehaald, welke prachtige boeken hebben we allemaal gelezen en hoe zal ons leesoverzicht eruit gaan zien? Meedoen met 2021 kan uiteraard nog steeds, want je kunt met terugwerkende kracht al je gelezen boeken aanvinken. Doe mee!

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook sneak previews, leesclubs, winacties en interviews verwachten. Het wordt een drukke week, dus zorg ervoor dat je je agenda vrijgemaakt hebt. Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Anouk

Ik heb Cormoran Strike en Robin Ellacott ontdekt! Het is weer zo'n gevalletje van 'eindelijk eens de favoriete thrillers van mijn moeder lezen na er jaren over gehoord te hebben'. Ik heb deze voor het laatst bewaard, misschien omdat ik stiekem wel wist dat ik hier het meest van zou genieten? Ik heb een stevige verkoudheid achter de rug waarin ik eigenlijk alleen maar in bed kon liggen snotteren, en dat deed ik natuurlijk met een boek. Of drie. Want ik zit inmiddels na anderhalve week lezen al in Lethal White, het vierde boek! Gelukkig zijn dit deel en het volgende flinke dikkerds, want ik denk dat ik in een groot gat ga vallen als ik alles uit heb.

Ik heb dit jaar erg veel thrillers gelezen, veel meer dan ik normaal gesproken doe. Dat is best grappig om terug te zien in mijn Hebban Reading Challenge overzicht. Ik had voor mijn gevoel niet zo'n briljant leesjaar, want ondanks het gelezen volume waren het veel tussendoortjes, herlezingen en makkelijk te lezen boeken. Ik heb mijn aandacht er niet zo goed bij kunnen houden in 2021, waardoor ik een stuk minder fantasy heb gelezen. Maar ook ik ben aangestoken door het nieuwe-leesjaar-virus: wat zal 2022 me brengen?

Wat zijn jouw leesplannen voor deze week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

183 volgers
1289 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #41: Djinns, sapiens en een 'making of'

Gesponsorde boeken