Advertentie

De danser

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
“De danser” is het verhaal van Lisa en Rakeem, een koppel jong-adolescenten in Boston. Beiden zitten in het laatste jaar van het secundair onderwijs en doen het meer dan aardig in hun richting. Ze zijn passioneel bezig met hun hobby’s waarin ze allebei hopen door te groeien. Rakeem hoopt aan het Massachusetts Institute of Technology het visualiseren van complexe data in de praktijk om te zetten. Lisa wil graag carrière maken als choreografe. Met haar show maakt ze kans op een nationale prijs, die haar aan een plaats kan helpen aan de Pace University.
Terwijl Lisa vecht tegen de tijd om haar choreografie klaar te krijgen, schakelt Rakeem zijn technologische kennis in om via artificiële intelligentie danspatronen uit te werken. Kan Lisa Rakeems technisch vernuft gebruiken om een spektakel neer te zetten waarmee ze kan uitpakken? En kan Rakeem met dit huzarenstukje een doorbraak forceren aan het MIT? De tijd is in hun nadeel maar een internationaal netwerk kan hen hierbij helpen. De vraag is echter of dit alles wel even correct en ethisch verloopt? Is artificiële intelligentie verzoenbaar met emotie? Beiden willen winnen. Maar dreigen ze hierdoor elkaar niet te verliezen?
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
263
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
10 maart 2021
Laatste editie
10 maart 2021
ISBN
9789464350685


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De danser

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.