De Fake News Files
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De Fake News Files

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Bullshit detecteren is Maarten Schenks job. In 2015 richtte hij samen met een CNN-journalist en een advocaat het bedrijf Lead Stories op, dat intussen een van de belangrijkste factcheckers van de VS is. Via zijn gepatenteerde uitvinding Trendolizer traceert Schenk in real time wat viraal gaat. Want hij weet dat virale nepberichten het gevaarlijkst zijn. Maar dan begint het pas, want uitzoeken of iets daadwerkelijk fake is en wie er achter het nepbericht schuilt, dat kun je niet aan een computer overlaten.

In dit boek neemt Schenk de lezer mee in de actie. Tegen de achtergrond van twee Trumpiaanse verkiezingen en een wereldwijde pandemie, laat hij ons kennismaken met een bont gezelschap van Macedonische tieners, Pakistaanse spammers, QAnon en een niet te vatten Australische trol. Tussendoor legt hij de diverse mechanismes achter fake news bloot: waarom gaat nepnieuws zo makkelijk viraal? Welke algoritmen gaan erachter schuil? En hoe kunnen we ons ertegen wapenen?

+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Lannoo
Eerste editie
03 mei 2022
Laatste editie
03 mei 2022
ISBN
9789401476867 , 9789401483919


Boekinformatie wijzigenReacties op: De Fake News Files

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken