Advertentie

De gelukkige leraar

3

Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Je hoort het overal om je heen: we moeten het zelf doen! We moeten zelf ons vak en professionaliteit weer terugpakken. Maar hoe doe je dat in je dagelijks leven als leraar? Juf Maike Douglas (bekend van de veelgelezen blogs op jufmaike.nl én de geliefde Leerkracht Scheurkalender) neemt je in haar boek mee in haar persoonlijke zoektocht en deelt onderweg haar belangrijkste lessen en tips met de lezer.
Ze geeft antwoord op (herkenbare) vragen als: hoe zorg je goed voor jezelf als ‘het onderwijs’ niet voor jou zorgt? Wat zijn je rechten en plichten? Hoe breng je je boodschap over bij collega’s en je leiddingevende(n)? Hoe zoek je de collectiviteit op?
Hoe lukt het je om voor de volle 100 procent aanwezig te zijn in de klas én in je privéleven?
Naast Maikes eigen ervaring staat dit boek vol tips om beter om te gaan met je tijd en goed te leren plannen. Het bevat daarnaast vele, openhartige interviews met bekende onderwijsprofessionals, onder wie Anton Horeweg, Naomi Smits en Thijs Roovers. Na het lezen van dit boek heb je een beter idee van wat jíj belangrijk vindt binnen het onderwijs. Zo durf je vervolgens duidelijke keuzes te maken én kansen te grijpen. Dit boek is bedoeld voor zowel startende als doorgewinterde leraren.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
148
Uitgeverij
Uitgeverij Pica
Laatste editie
10 mei 2021
ISBN
9789493209305


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: De gelukkige leraar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken