Advertentie
De geschiedenisles die je nooit hebt gehad

De geschiedenisles die je nooit hebt gehad

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De helft van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen, maar de geschiedenis lijkt bepaald door de ontdekkingen, ver-
overingen en heerschappijen van mannen. In de geschiedenisboeken zijn vrouwen vaak onzichtbaar. Als ze er al in voorkomen, worden ze stereotyperend neergezet als hoer, heks of heilige. Dat vrouwen zijn onderdrukt en een andere
maatschappelijke positie hadden mag geen reden zijn om ze zo weg te zetten, laat staan om ze niet eens te benoemen. Daarom nu dit boek waarin vrouwen uit verschillende tijdvakken voorbijkomen. Aan de hand van twintig portretten wordt de lezer meegenomen in de zoektocht van de auteurs naar de strijd die vrouwen vanuit elke hoek van de samenleving gevoerd hebben.

Van Wilhelmina Drucker die in Nederland streed voor het vrouwenkiesrecht, tot Kartini, voorvechtster voor vrouwenrechten in Indonesië. Van Cleopatra, wier verhaal laat zien dat vrouwen met macht al eeuwenlang leiden onder seksisme, tot Sojourner Truth, een belangrijk voorvechtster van het abolitionisme. Van Fatima Mernissi, de Marokkaanse sociologe die het perspectief op feminisme wist te verschuiven, tot Jeanne d’Arc, het verhaal van de jonge vrouw die door verschillende partijen wordt toegeëigend.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Uitgeverij
Uitgeverij Pluim
Laatste editie
15 januari 2021
ISBN
9789083073576 , 9789083073583
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic