Advertentie
De Hanze

De Hanze

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Arnout van Cruyningen vertelt in ‘De Hanze’ over het Europese handelarengilde dat zes eeuwen lang wist te overleven. In 1161 stichtten Duitse koopmansgildes de voorloper van de Hanze, gericht op de handel met de gebieden rond de Oostzee. Door vrijhandel toe te staan, bracht het Hanzeverbond veel economische bloei in Noordwest-Europa. De Hanze ontwikkelde zich tot een stedenverbond, waarbij in de hoogtijdagen meer dan tweehonderd steden aangesloten waren, ook steden uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Topauteur Arnout van Cruyningen focust in ‘De Hanze’ op de rol van de Lage Landen binnen de handelsmacht en hoe de Nederlanders de Hanze de economische genadeslag toebrachten.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Omniboek
Laatste editie
06 augustus 2019
ISBN
9789401915786 , 9789401915793
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Zwak in vergelijking met andere historische non-fictie

door: TomD 1 like
Noordwest-Europa, met Lübeck als epicentrum, 1161-1669 (definitief einde 1862). In de 12de eeuw stichtten Duitse koopmansgildes de voorloper van de Hanze, gericht op handel met de gebieden aan de Oostzee. De Hanze ontwikkelde zich als flexibel netwerk met zo’n 200 aangesloten steden en 4 Kontore...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook