Advertentie
De helleveeg

De helleveeg

203
Gelezen 239 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 65 Favoriet 13 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 4 Lijsten 2 Top25's 3   Topics 0
Van der Heijdens tragikomische roman is verfilmd, met Gouden Kalf-winnares Hadewych Minis.

De helleveeg vertelt over tante Tiny, die de vaste Van der Heijdenlezer zich zal herinneren uit De gevarendriehoek. Haar schoonmaakwoede leverde haar de bijnaam ‘Tientje Poets’ op. Maar behalve met smetvrees is ze ook behept met een dwangmatig scherpe tong.

Met zijn majestueuze beheersing van de stof voert Van der Heijden ons zijn even vertrouwde als tintelfrisse universum binnen. De
helleveeg
is een ongelofelijk levendige en humoristische roman.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Serie
De tandeloze tijd (5)
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
05 juni 2013
ISBN
9789023483816 , 9789023483915 , 9789023484011 , 9789023489702 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door basjansen14
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

De Helleveeg van A.F. Th van der Heijden

door: Daphneer 1 like
Een boek over verziekte naoorlogse relaties. Meer een satire dan realistisch. De helleveeg, een secreet met de bijnaam Tientje Poets, neemt wraak op haar katholieke familie. Een milieu van zwijgen en vooral begraven. De schrijver weet dit vlot, direct en beeldend te vertellen met een knipoog. Hij...

Nu begrijp ik pas het begrip helleveeg.

door: sjantje 2 reacties 1 like
Fascinerend boek over een verongelijkte tante, die kost wat kost haar wraak wil halen op alles en iedereen.. Je blijft lezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt. Een kijkje in een duistere ziel.

Eindelijk alle delen minimaal twee keer gelezen

door: Bert van Brakel 1 like
De Helleveeg is deel 5 uit de "trilogie" De tandeloze tijd. Alle andere delen had ik minimaal al twee keer gelezen met uitzondering van dit deel. Dat kwam enerzijds omdat dit het meest recente boek uit de cyclus is, en anderzijds omdat het ook het door mij minst gewaardeerde boek uit de reeks...

Sekreet slaat om zich heen

door: Elbert Grift 1 like
De tante van Albert Egberts is een getergde vrouw, en dat laat ze op niet mis te verstane wijze merken daarbij niemand ontziend.
Albert heeft onbegrijpelijk een zwak voor haar, op het moment dat de hele familie haar uitkotst, zoekt Albert haar op en vindt de oorsprong van haar gedrag.

Ik ben zeer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook