Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De klassieke keuken thuis

Hét standaardwerk voor de amateurkok is 'De klassieke keuken thuis'(Ma Cuisine) van Auguste Escoffier. Het is de tegenhanger van zijn 'Kookboek van de klassieke keuken'(Le Guide Culinaire), de bijbel voor iedere professionele restaurantkok.

'De klassieke keuken thuis' onderscheidt zich onder andere door zijn volledigheid. Het vuistdikke naslagwerk bevat ruim 2500 recepten - van gepocheerde eieren met rode wijnsaus tot Kalfszwezerik Richelieu, van Kipfilets Pojarski tot Crêpes Suzette.

Escoffier, die onder meer werkte voor het Savoy en het Carlton in Londen, schreef geen kookboeken voor de boekenkast. 'De klassieke keuken thuis' is een handboek voor de (gevorderde) thuiskok. Het bevat naast instructies over specifieke bereidingen als het verwerken van een levende kreeft en het sauteren van vlees en vis ook uitleg over goede basisbereidingen: sauzen, garnituren, soepen, patés.

Escoffier was zich ervan bewust dat de haute cuisine gebaseerd is op de cuisine bourgoise. 'De klassieke keuken thuis', dat een jaar voor zijn dood verscheen, is Escoffiers eerbetoon aan de huiselijke keuken.

Met een voorwoord van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.
Toon details

Redactionele recensie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is De klassieke keuken thuis het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De klassieke keuken thuis

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.