Advertentie

De kracht van gehechtheid

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Vanaf onze vroege jeugd ontwikkelen we een hechtingsstijl die ons de rest van ons leven bijblijft en zich herhaalt in ons dagelijkse emotionele landschap, onze relaties en hoe we ons over onszelf voelen. Diane Poole Heller, pionier op het gebied van gehechtheidstheorie en traumaverwerking, laat in ‘De kracht van gehechtheid’ zien hoe overweldigende ervaringen fnuikend kunnen zijn voor onze vitale verbondenheid met onszelf, met de fysieke buitenwereld rondom ons en met anderen.

Het goede nieuws is dat we ongeacht ons verleden kunnen herstellen en ons opnieuw kunnen verbinden op alle niveaus. ‘We zijn in essentie ontworpen op heling’, legt Heller uit. ‘Zelfs als onze jeugd niet ideaal is geweest, is ons veilige-gehechtheidssysteem biologisch voorgeprogrammeerd en is het aan ons om uit te zoeken waardoor het wordt gehinderd en hoe we die veilige tendenties dominanter kunnen maken.’

Via cruciale inzichten en veel praktische oefeningen leer je hoe je kunt beginnen aan je eigen reis naar grotere intimiteit, heelheid en veerkracht.

Diane Poole Heller is therapeut, auteur en vooraanstaand deskundige op het gebied van Adult Attachment Theory, de Somatic Experiencing®-methode voor traumaverwerking en een synthese van integratieve helingsmethoden.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
250
Uitgeverij
Uitgeverij Mens!
Eerste editie
19 februari 2021
Laatste editie
19 februari 2021
ISBN
9789463160520


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De kracht van gehechtheid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.