De kunst van het ouder worden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 0 3 1 2 1 1 0

De kunst van het ouder worden

6

Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Hermann Hesse behoort tot de schrijvers die het geluk hadden oud te worden. Hierdoor kon hij over lange tijd toonaangevende karakteristieken in werk en leven vastleggen. Hesse was, na een leven vol intensiteit en
productie, 85 jaar geworden. Hij keek terug op een carrière vol opgang en tegenspoed. Het aantal Hesse-golven in de literatuur is aanzienlijk geweest. Steeds werd gereageerd op de geheel eigen aspecten in zijn werk met betrekking tot de sociale en politieke omwentelingen van zijn tijd.

Hesse was niet anti-Duits maar wel kritisch tegenover de zich aftekenende totalitaire staat. Door zijn hele werk heen strooide hij zijn doorleefde gedichten en teksten over het ouder worden.

De jaren maken hem werkelijk wijs. Hij doorziet steeds beter de knelpunten in zijn leven, hij waardeert meer en meer het dagelijks opkomen van de zon. Bij verlies van kleur en hartstocht geniet hij steeds meer van contouren en profielen.

Ouder wordend blijft in hem de jeugd leven. Het ouder worden neemt hij als afscheid mee naar de mooiere wereld na het graf. De thans weer gelezen en geprezen Hesse leert ons de kunst van het ouder worden. Dit voor alle liefhebbers van Hesse verrassende boek is voorzien van foto’s van Hesse’s zoon Martin Hesse.

Het boek werd samengesteld door Volker Michels, uitgever van Hesse bij de vermaarde uitgeverij Suhrkamp. Evert van Leerdam verzorgde de vertaling.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Evert van Leerdam
Illustraties
Martin Hesse
Aantal pagina’s
187
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
Eerste editie
20 december 2013
Laatste editie
09 januari 2020
ISBN
9789059119338 , 9789059110038 , 9789463388122


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrageReacties op: De kunst van het ouder worden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken