Advertentie
De laatste reis van de Ballerinus

De laatste reis van de Ballerinus

13
Gelezen 13 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 3 Recensies 3
Junior Artikelen 8 Spots 4   Topics 0
Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement voor een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai Sjon, ahum, John.
De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait.

Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Hij besluit de dieren te redden, en na een zenuwslopende avond varen ze uit op de Ballerinus, het schip van kapitein Sep, om de dieren thuis te brengen. Er is wel een probleem... De dieren komen van over de hele wereld! Ravi en Sep trotseren gevaren, proberen uit handen te blijven van de slager en beleven avonturen die onvermijdelijk bij een lange reis horen.

Arienne Bolt was docent tot ze stopte met lesgeven om dit boek te schrijven. Voor haar is geluk: 'Even vertoeven in een andere wereld.' In haar boeken schept ze nu zelf die andere werelden. De laatste reis van de Ballerinus is haar debuut.

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms, als kunstenares en illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze prentenboeken, de verhalen van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Colafonteinen en spetterende verfbommen van Jesse Goossens.
WWW.LINDEFAAS.NL

Genre
Kind & Jeugd
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
29 januari 2016
ISBN
9789047707752
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 4 4 4 3 3 2 2 1 0

Artikelen over De laatste reis van de Ballerinus

De volwassen lezer met een jeugdig hart
07 juni 2018 34 reacties
De Vrienden van Hebban #11: Katy Hurkmans
06 april 2018 21 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Even voorstellen: Jeugdliteratuur Clublid Katy
12 april 2018 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Varen op een woeste zee vol avontuur

door Katy Hurkmans op 01-02-2016

In De laatste reis van de Ballerinus woont Ravi in een caravan vlak bij het water. Op een dag ontmoet hij de oude kapitein Sep en krijgt hij voor z’n verjaardag een abonnement voor een dierentuin cadeau van tante Leentje. De dierentuin blijkt echter een oud circus te zijn en de dieren die er wonen staan op het punt verkocht te worden aan de slager. Samen met zwerfhond IJs, Sep en de sprekende...


Lezersrecensies (2)

De laatste reis van de Ballerinus

door: Ikvindlezenleuk (Mathilde) 1 like
Het is een spannend en grappig verhaal over Ravi en Sep die op reis gaan met Seps schip. Dit boek was genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2017. Ik hoop dat er een vervolg op dit boek komt, want ik ben benieuwd hoe het met Ravi, Sep en de Ballerinus gaat.  Lees mijn uitgebreide recensie op...

Jeugdboek

door: Clas 1 like
Dit is het debuut van Arienne Bolt en wat voor één. Een geweldig leuk en spannend jeugdboek. Je leeft mee met Ravi en de zwerfhond IJs die vele avonturen beleven. De illustraties geven het boek een extra, omdat deze eenvoudig maar prachtig zijn. Ik denk dat de leeftijdsgroep aan dit boek vele...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook