Advertentie
De laatste zomer van de krijgers des doods

De laatste zomer van de krijgers des doods

3
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 1 Recensies 1
Young adult   Topics 0
Pancho wil wraak. Zijn zus is vermoord - al denkt de politie daar anders over - en hij heeft gezworen de dader te doden.

Omdat zijn vader is omgekomen bij een ongeluk en hij geen moeder meer heeft, belandt Pancho in St. Anthony's Home. Daar krijgt hij de taak om D.Q., die een hersentumor heeft, bij te staan in zijn laatste dagen. Alsof hij nog niet genoeg met de dood werd geconfronteerd! Maar D.Q. zit nog vol levenslust. Hij schrijft het Manifest van de Krijgers des Doods, een plan om alles uit zijn korte leven te halen. En hij is verliefd, op Marisol. Hij wil niet sterven voor hij haar voor zich gewonnen heeft.

Zal Pancho zich laten leiden door D.Q.'s visie en door zijn steeds sterkere gevoelens voor Marisol, of kiest hij er toch voor zijn wraakactie uit te voeren?

Telkens toont Stork je weer een nieuwe kant van Pancho, een jongen van uitersten. Langzaam wikkelt hij de schijnbaar onontwarbare kluwen af, waarbij hij de lezer tot op het allerlaatste moment in spanning weet te houden.

Francisco X. Stork (Marcelo en de echte wereld) putte voor deze YA-roman inspiratie uit zijn eigen leven: een Amerikaanse jongen van Mexicaanse afkomst, die een ogenschijnlijk hopeloos leven leidt en zich daaruit probeert los te worstelen.
Genre
Young Adult
Fictie 15+
Vertaald door
Aleid van Eekelen
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
Laatste editie
23 april 2011
ISBN
9789047703471
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Een lekker leesboek met een verrassend en tegelijkertijd heel passend slot

door: DorienN 1 like
De 17-jarige Amerikaans-Mexicaanse Pancho Sanchez is kwaad op de hele wereld, en vooral kwaad op het leven. Zijn moeder is al heel lang dood, zijn vader is verongelukt en zijn 20-jarige zus is kort daarna onder verdachte omstandigheden overleden. Pancho belandt in jongensweeshuis St. Anthony's en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook