Advertentie
De maan is overal

De maan is overal

4
Rank 3705 Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Junior Lijsten 1   Topics 0
- Teder verhaal over angst, vluchten, thuiskomen en een wonder
- De illustraties zijn troostend door hun schoonheid

Aangrijpend verhaal over de motieven van gezinnen die hun land ontvluchten en de problemen die ze ondervinden voor ze een nieuwe thuis vinden.

Rasha verliest haar zusje bij een explosie. Op een dag besluiten haar ouders om te vluchten. Hun thuisland is niet langer veilig. Het is een verschrikkelijke beslissing want iedereen die hun lief is, moeten ze achterlaten. De tocht is akelig en Rasha en haar ouders raken ook nog de paar spullen kwijt die ze wilden meenemen om zich in een nieuw land thuis te voelen. ’s Nachts kijkt Rasha naar de maan: die is bij haar, maar ook bij de mensen die achterbleven. De maan is overal.
Genre
Kind & Jeugd
Fictie 7-9 jaar
Aantal pagina’s
40
Uitgeverij
De Eenhoorn
Laatste editie
13 februari 2019
ISBN
9789462913707
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

een zeer ontroerend prentenboek

door: jolaplus 1 like
Racha ligt in bed. Ze klemt haar pop dicht tegen zich aan. Ze kan niet slapen, want ze hoort haar mama huilen en haar papa praten. Maar zelf wil ze niet huilen. Ook niet wanneer ze denkt aan de kleinste kamer, waarin de grootste schat ligt. Dan op een dag komen er plotseling drie mannen met geweren...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook