Advertentie

De meester-methode

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Waarschijnlijk ben je een bovengemiddeld betrokken burger anders zou je geen essays lezen. Complimenten! Tegelijkertijd is de kans groot dat je autorijdt, vliegt, vlees eet, te veel consumeert of op andere manieren het milieu de vernieling in helpt. Geen enkel punt! In de tijd dat je dit essay leest, kun je ouderwets blijven vervuilen. Niets geen rij-, vlieg-, vlees- of koopschaamte. Geniet ervan! Maar als je dit boek uit hebt, zul je met verbazing naar je vroegere zelf kijken. Je bent namelijk op weg om, zoals Aristoteles zou zeggen, de deugd die je al in je had te actualiseren. Nu begint het groene goede leven pas echt! Maarten Meester (1966) is publicist en spreker. Hij studeerde algemene literatuurwetenschap, journalistiek en filosofie (cum laude). Hij stopte eerst met roken en daarna met vervuilen.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
101
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Laatste editie
12 november 2019
ISBN
9789044639780
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Merel Hebban Recensent

Geen nieuwe informatie, wel een originele invalshoek

door Merel op 12-11-2019

Hoe kunnen we een goed leven leiden? Dat is de vraag die opgeworpen wordt in De Meester-methode. We leven in een vervuilend systeem. Autorijden, vliegen en vlees eten zijn slechts een paar vormen van (onnodige) consumptie waarmee we het milieu steeds verder aantasten. De omgeving waarin we leven moedigt aan tot die consumptie en dat maakt het lastig om het probleem daadwerkelijk aan te pakken. In...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook