Advertentie

De nieuwe baas

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Elke organisatie ervaart een zekere schok wanneer er een nieuwe manager of directeur het stokje gaat overnemen. Meer geroddel bij de koffieautomaat, jacht op nieuwtjes, onzekerheid vult de lucht. Dit spitsvondige en actuele boek praat de lezer – nieuwe baas, oude baas of ondergeschikte – bij over het intrigerende onderwerp van troonsopvolging.

Niklas Luhmann neemt de relatie tussen leidinggevenden en ondergeschikten onder de loep en laat zien wat haar compliceert: communicatieproblemen en profileringsdrift, moeilijkheden bij het vinden van een positie en botsende morele opvattingen. De schaduw van de voorganger kan hardnekkig zijn, de invloed van interne klieken moeilijk te doorbreken. En boven dit alles zweeft de vraag wie er nu eigenlijk de macht heeft. Dat is niet per se de baas, zeker als er voldoende ondergeschikten zijn die de kunst van het sturen van hun superieuren beheersen. Het tegenovergestelde van toezicht en controle is hierbij de sleutel, en tact het belangrijkste middel om een doel te bereiken. Wie hierin meester wordt, is vaak degene die de nieuwe baas wordt.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
110
Uitgeverij
Boom uitgevers Amsterdam
Eerste editie
01 januari 2016
ISBN
9789024405893


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De nieuwe baas

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.