De Noordzeemoorden 2 - IJskoud
  Lees een fragment   Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 331 4 583 3 188 2 14 1 1
VN:
AD:

IJskoud

1117

Rank 773 Gelezen 1423 Aan het lezen 20 Wil ik lezen 444 Favoriet 101 Recensies 94
Thrillers & Spanning Artikelen 11 Lijsten 3 Spots 15 Hebban 1000 571   Topics 0

Op een kinderboerderij in Amsterdam-Noord verdwijnt op klaarlichte dag een 7-jarig jongetje. Het is het oppaskind van de beste vriendin van Kyra Slagter, Sophie, en het drama voltrekt zich waar Kyra en Sophie bij zijn. Beide meiden zoeken dagenlang, maar van het kind wordt geen spoor gevonden. Onder leiding van Maud Mertens van de Amsterdamse politie wordt een grootschalige zoektocht georganiseerd. Heel Nederland leeft mee als er meer kinderen verdwijnen, sommigen pas 4 jaar oud, van openbare plekken in Noord-Holland: Artis, de camping in Bakkum, het strand bij Bloemendaal. Maud Mertens ligt onder vuur. Ooit maakte ze een inschattingsfout waardoor een jong kind overleed. Wie zegt dat zij de juiste persoon is om deze zaak op te lossen? Als het lichaam van een van de ontvoerde kinderen gevonden wordt, blijkt dat de ontvoerders nergens voor terugdeinzen. Dan stopt het roven even plotseling als het begon. Kyra Slagter is begonnen aan het eerste jaar van de opleiding forensische recherche van de Hogeschool van Amsterdam. Ze onderzoekt de herkomst van de ansichtkaarten die haar vermiste zus Sarina vier jaar eerder stuurde. Hoe is het mogelijk dat de kaarten niet eerder aankwamen? Wat is er waar van de informatie op de kaarten? Tegelijkertijd laat ook de verdwijning van het oppaskind haar geen seconde los. Maud worstelt met oude demonen. Kyra jaagt op de geest van haar oudere zus en op de man die ze verantwoordelijk houdt voor haar vermissing. Voor beide vrouwen wordt het opsporen van de kinderrovers zo een bittere noodzaak.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Serie
De Noordzeemoorden (2)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Mistral
Eerste editie
04 december 2014
Laatste editie
10 juli 2017
ISBN
9789048822706 , 9789048822713 , 9789044352009
Boekinformatie wijzigen


Recensies (94)

Keuze van de redactie
Anneke van Ieperen Hebban Team

De waarheid is altijd erger dan je kunt vermoeden

door: Anneke van Ieperen 2 likes

“Iedereen overlegt met iedereen en intussen verdwijnen er nog steeds kinderen. Dat soort dingen gebeurt niet in Nederland. Toch?”

Wel in de nieuwste thriller IJskoud van Isa Maron. Het is het vervolg op Galgenveld en het tweede deel in een vierluik, genaamd de Noordzeemoorden. Na een aantal jaren...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: IJskoud

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken