De notaris en het meisje
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 15 3 10 2 1 1 0

De notaris en het meisje

31

Gelezen 30 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 52 Favoriet 4 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0

In de herfst van de negentiende eeuw wordt de zeventienjarige Anna uit de Groningse Veenkoloniën ontvoerd. Ze komt terecht in Maison Weisenthal, het grootste luxebordeel van Amsterdam. Vanbuiten is het huis majestueus, maar vanbinnen zijn de krakende houten balken zo rot als sommige van de bezoekers. De weduwe Johanna Rowel bestuurt het bordeel met harde hand en Anna is totaal niet opgewassen tegen de gruwelijkheden die ze moet ondergaan. Tegelijkertijd dreigt Maison Weisenthal een sleutelrol te worden toebedeeld in een strijd tussen fanatieke protestanten en de rosse onderwereld.

Er ontstaat een machtsspel, met een hoofdrol voor de notaris Anton Vroom, die een wel heel dubieus dubbelspel speelt. Als Anna daarachter komt, begint het haar te dagen dat er misschien een uitweg uit de duisternis bestaat. Terwijl de notaris wild om zich heen slaat, probeert weduwe Rowel haar huis te behouden. En juist op dat moment barst in de Jordaan het Palingoproer los.

De notaris en het meisje is een adembenemend relaas van een al te menselijke machtsstrijd, met ongelooflijk veel vaart geschreven, tegen de achtergrond van een van de grootste volksopstanden in Nederland.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
29 september 2017
Laatste editie
27 oktober 2017
ISBN
9789044633641 , 9789044633658


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Oproer in Amsterdam

door: Doortje 1 like

Eind 19e eeuw is Maison Weisenthal het grootste luxebordeel van Amsterdam. De 17-jarige Anna is een van de meisjes die er tegen haar zin in werkt. De clientèle van het bordeel is afkomstig uit de gegoede klasse, maar gedraagt zich weinig hoffelijk tegenover de dames die zij bezoeken. Het leven van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De notaris en het meisje

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken