Advertentie

De odyssee van Mohamed

33

Rank 3552 Gelezen 33 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 34 Favoriet 1 Recensies 3
Non-fictie Top25's 1   Topics 0

Drie jaar na de aanslagen in Brussel waarbij hij zijn vrouw Loubna verloor, klinkt de stem van Mohamed El Bachiri scherper dan ooit. Met grote precisie vertelt hij over zijn jeugd in Molenbeek, zijn leven als vader van drie kinderen na de dood van zijn vrouw en zijn visie op verbroedering als basis voor de toekomst. Daarbij is hij even kritisch voor witte onverdraagzaamheid als voor islamitische kwezelarij. Eigenhandig schetst hij de contouren van een moderne, open samenleving waarin verschil mag bestaan en menselijkheid prevaleert. Vanuit zijn eigen, bodemloze verdriet geeft hij een indrukwekkende getuigenis vol wijsheid en liefde. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Eerste editie
07 november 2019
Laatste editie
07 november 2019
ISBN
9789403180007 , 9789403180106
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie

Moslims horen hier

door: jeanne vogel 4 reacties 2 likes

Drie jaar zijn voorbij gegaan na de aanslagen van 22 maart in Brussel. Mohamed El Bachiri verloor daarbij zijn vrouw Loubna en bleef achter met drie jonge kinderen. Hoe overleef je een dergelijke ramp en hoe vinden jij en je kinderen weer enigszins een balans in het leven? Niets is immers meer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De odyssee van Mohamed

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.