Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De officier

Het ware verhaal achter de Dreyfus-affaire.

Op een ijskoude dag in januari 1895 wordt de joods-Franse officier Alfred Dreyfus voor het oog van een woedende menigte van zijn zwaard en rang ontdaan en veroordeeld tot levenslange opsluiting op Duivelseiland. Dreyfus is schuldig bevonden aan spionage voor de Duitse aartsvijand. Een van de toeschouwers is Georges Picquart, officier van de Franse inlichtingendienst. De slimme en vindingrijke Picquart krijgt de opdracht om een geheim onderzoek te leiden naar de zaak-Dreyfus. Enkele maanden later ontdekt hij dat de werkelijke spion nog altijd in het Franse leger actief is en hij zet een listige operatie op touw om hem in de val te lokken. 

Het resultaat hiervan is echter vele malen schokkender dan verwacht: een spoor van corruptie en leugens leidt tot in de hoogste regionen van het Franse leger en de regering. 

De memoires van Picquart lagen meer dan honderd jaar achter slot en grendel; ze vertellen het ware verhaal van een schandaal dat de wereld volledig op zijn kop zette.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (18)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De officier het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De officier

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.