Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Robert Harris

Artikelen 11 Newsroom 3 Spots 4

De Britse auteur Robert Harris (1957) werkte, na zijn studies Engelse Literatuur in Cambridge, als journalist bij de BBC, als politiek redacteur van The Observer en als columnist bij The Sunday Times en de Daily Telegraph. In 2003 werd hij uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Harris schreef aanvankelijk non-fictieboeken over diverse maatschappelijke en politieke items zoals de Falklandoorlog, oorlogvoering met chemische wapens, Neil Kinnock, enzovoort.

Als fictieschrijver debuteerde hij in 1992 met de what-ifthriller Vaderland, en hij werd er op slag wereldberoemd mee. Deze alternatief-historische thriller werd in 1994 verfilmd met Rutger Hauer als Kripo-rechercheur March. Ook andere boeken van Harris werden verfilmd of tot serie bewerkt, waaronder Enigma, een film met Kate Winslet en Dougray Scott, en Archangel, de BBC-serie met Daniel Craig en de Russische Ekaterina Rednikova in de hoofdrollen.

Laatste bewerking door Debbie (Hebban Crew) op 12/05/2021
Auteursfoto: Website uitgeverij (c) Claudio Sforza
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / De historische thriller
12 augustus 2019 13 reacties
Readers / De klassieke oudheid vandaag
20 augustus 2018 31 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken