Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De overlevenden van de Clotilda

In juli 1860 komt het laatste slavenschip op Amerikaans grondgebied aan: de Clotilda. Aan boord bevinden zich meer dan honderd gevangengenomen en tot slaaf gemaakte Afrikanen. Het zijn de laatste ooggetuigen van een huiveringwekkende en belangrijke periode in de wereldgeschiedenis.

In De overlevenden van de Clotilda volgt Hannah Durkin hun levens. Ze beschrijft hun ontvoering uit het huidige Nigeria, de angstaanjagende reis over de oceaan en hun verkoop in Alabama. Hun levensverhalen voeren van de Amerikaanse Burgeroorlog tot het begin van de burgerrechtenbeweging in Selma. Clotilda-overlevenden zijn betrokken bij de stichting van de volledig zwarte stad Africatown en vormen de spil van de quiltgemeenschap – een inspiratiebron voor talloze schrijvers en kunstenaars.

De overlevenden van de Clotilda is een onthullend boek op basis van jarenlang onderzoek, waarin geschiedenis, biografie en engagement samenkomen.

Toon details

Schrijf een recensie

Is De overlevenden van de Clotilda het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op De overlevenden van de Clotilda

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.