Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De schandalen

Twee mensen die evenveel om elkaar gaven, dat moest nog worden uitgevonden.

Als tiener leeft Roda al naar haar eigen wetten. School doet er voor haar niet toe, want ze leert alles via de zomerliefdes die zij telkens beleeft alsof haar leven ervan afhangt. Altijd verliefd, altijd eenzaam.

De toedracht van Eriks ontslag is nooit opgehelderd. Hij had wat leerlingen verteld over oude liefdespoëzie – zijn grote onderwerp – en dat was verkeerd gevallen. De geruchten achtervolgen hem twintig jaar later nog wanneer een oud-leerling bij hem thuis aanklopt. En blijft, want Eriks witte huis is Roda’s laatste kans om haar angsten te overwinnen.

De schandalen is het verhaal van een speurtocht. Erik graast half Italië af op zoek naar een verdwenen Latijns manuscript. Roda zoekt iets wat niemand ooit heeft gevonden. En Erik zoekt Roda, elke keer wanneer ze verdwijnt. Bovenal is De schandalen een roman over het schandaal van de liefde en de pijn van vervulde wensen.

Herman Stevens is een van de fijnzinnigste romanciers van ons taalgebied. Hij schreef onder meer de romans Mindere goden (Anton Wachterprijs), De onzichtbare vrouw (longlist Libris Literatuur Prijs 2017) en, meest recent, Chateau Désir.

Over Chateau Désir:

‘Een roman die van de eerste tot de laatste pagina charmeert. Stevens’ kracht schuilt in het onspectaculaire, in de manier waarop hij alledaagse verhoudingen neerzet. En wederom valt zijn stilistisch raffinement in het oog. Hij schrijft mooi, zonder in koketterie te vervallen.’

de Volkskrant ****

‘Ik ken niemand in de Nederlandse literatuur die zo mooi, intelligent en spannend formuleert als Stevens, boek na boek.’

Trouw Tijdgeest
Toon details

Schrijf een recensie

Is De schandalen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op De schandalen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.