Advertentie
De triomf van Caesar

De triomf van Caesar

9
Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 1 Recensies 1
Thrillers & Spanning   Topics 0

De Romeinse burgeroorlog is beëindigd. Pompeius is dood, Egypte wordt strak geregeerd door Cleopatra en voor het eerst in jaren is Julius Caesar terug in Rome. Hij is aangewezen door de Senaat als dictator, maar het gonst van de geruchten dat Caesar tot koning wil worden benoemd en dat nog niet al zijn tegenstanders zijn gedood.

Calpurnia, Caesars vrouw, heeft verontrustende, voorspellende dromen en vreest voor een samenzwering tegen Caesar. Ze heeft iemand ingehuurd om de geruchten te onderzoeken, maar die man wordt vermoord teruggevonden op haar stoep. En Caesar staat de komende dagen meer dan ooit bloot aan gevaar tijdens zijn triomftochten door de stad. Ze roept de hulp in van Gordianus de Vinder. Gordianus was een goede vriend van de vermoorde man en alleen daarom stemt hij in Calpurnia te helpen. Maar als het onderzoek eenmaal is begonnen heeft hij geen controle meer op wat er wordt gevonden, wie erdoor in gevaar komt en waar het eindigt?

Genre
Thrillers & Spanning
Vertaalde literaire roman, novelle
Spannende boeken algemeen
Oorspronkelijke titel
The Triumph of Caesar
Serie
Gordianus de Vinder (10)
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
07 juni 2013
ISBN
9789022551806 , 9789460920318 , 9789460231025 , 9789086794195
+Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Schiet tekort als detective- en geschiedenisverhaal

door: Anne Terwisscha 1 like
Steven Saylor heeft al diverse boeken geschreven over het oude Rome ten tijde van Julius Caesar met de speurder (of ‘vinder’) Gordianus in de hoofdrol.
In De triomf van Caesar is Julius Caesar eindelijk terug in Rome na diverse overwinningen te hebben behaald in het buitenland. Rome maakt zich...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook