De tulpen jongen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De tulpen jongen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Het is 1945 wanneer de Nederlandse Wim aankomt bij zijn nieuwe huis in Zweden en daar zijn nieuwe broertjes en zusjes leert kennen, onder wie Britta, met wie hij goed bevriend raakt. Wim is na de Hongerwinter naar Zweden gestuurd om aan te sterken en weet niet wat hij meemaakt wanneer hij al dat lekkere eten ziet! Ondanks dat Wim nieuwe, gelukkige ervaringen opdoet in Zweden heeft hij veel nare herinneringen aan de oorlog en heeft hij ’s nachts vaak last van nachtmerries. Lukt het hem om zich er thuis te voelen?

De tulpenjongen is het waargebeurde verhaal van de Nederlandse ­Willem (Wim in het boek). Net als zo’n 10.000 andere kinderen tussen de 8 en 12 jaar werd hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog naar Zweden gestuurd om daar aan te sterken, in het kader van Save the Children. Dit betreft een stukje geschiedenis waar nog niet veel over geschreven is.
+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Kluitman
Eerste editie
15 februari 2022
Laatste editie
15 februari 2022
ISBN
9789020654738


Boekinformatie wijzigenReacties op: De tulpen jongen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken