Advertentie
De val van de Medici

De val van de Medici

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0


Gedegen historisch onderzoek verpakt in een razendspannend verhaal vol actie en politieke intrige
Moord, verraad en politieke spelletjes, de familie De Medici schrikt nergens voor terug in haar streven naar de absolute macht. Gewetenloze huurlingen, dodelijke gifmengers en genadeloze soldaten passeren de revue, maar ook briljante kunstenaars en charmante courtisanes.
Parijs, 1600. Maria de Medici is net met de Franse koning Hendrik IV van Bourbon in het huwelijk getreden, maar lang kan ze niet genieten van haar nieuwe status. Ze wordt bedreigd en belachelijk gemaakt door de geraffineerde Henriette de Balzac d’Entragues, de minnares van de koning, die bewijs heeft dat Hendrik niet Maria maar háár als echtgenote had gewild. Bovendien spant een groep zeer machtige edellieden samen om Hendrik van de troon te stoten. In uiterste wanhoop wendt Maria zich tot Mathieu Laforge, een spion en moordenaar, in de hoop dat hij de coup zal kunnen verijdelen en daarmee haar zoontje, de toekomstige koning Lodewijk XIII, zal beschermen. Maar dan wordt Hendrik vermoord en loopt Maria’s leven meer gevaar dan ooit.
DE PERS OVER MATTEO STRUKUL
‘Liefhebbers van historische romans mogen deze niet laten liggen: meeslepend, intrigerend en spannend van de eerste tot de laatste bladzijde.’ Italië Magazine
‘Matteo Strukul is een ware meester van het genre, hij weet actie, avontuur en spanning perfect te combineren.’ Il manifesto
‘De adrenaline giert door je lijf bij het lezen van de romans van Strukul.’
Il Giornale

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
07 mei 2020
ISBN
9789402314762 , 9789022589144
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic