Advertentie
De vreemdeling in de tuin
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 7 3 0 2 0 1 0

De vreemdeling in de tuin

8

Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie Newsroom 1   Topics 0

Een prachtig eigentijds verhaal over de vreemdelingenproblematiek – Ivo van Woerden is een meester in het genre van de verhalende journalistiek
‘Er loopt een vreemde jongen langs het kanaal,’ leest Annelies in de buurtapp. Even later komt het bericht dat de jongen in een tuin is gaan liggen. Annelies stapt op hem af. Hij heeft geen papieren of geld, spreekt geen Nederlands, Engels of Frans en kan niet lezen of schrijven. De taal die hij spreekt, klinkt Arabisch. Annelies besluit de jongen te helpen. Eerst ontrafelt ze het mysterie van wie hij is, waar hij vandaan komt en hoe hij in de tuin is beland. Daarna zet ze met haar gezin alles op alles om hem iets van een toekomst te bieden. Maar wat is eigenlijk het beste voor deze jongen? Wat houdt een beter leven in?
De vreemdeling in de tuin is het waargebeurde verhaal over wat er gebeurt als je ‘ja’ zegt tegen een vreemde, als je hem in je gezin opneemt, je openstelt voor iemand die uit een heel andere wereld afkomstig is. Een verhaal over goede bedoelingen, empathie, compassie en het aangaan van een avontuur in je eigen huis, maar ook over migratie, over de clash tussen regels, wetten en medemenselijkheid.
De pers over Op zoek naar mijn Frankrijk

‘Een persoonlijk portret van een prachtig land.’ Het Parool
‘De clichébeelden doorgeprikt over een “verduveld mooi” land.’ Nederlands Dagblad
‘Een leuk boek, dat gemakkelijk wegleest, maar toch niet oppervlakkig is, omdat de auteur ook steeds naar verklaringen en diepere oorzaken zoekt.’ Reformatorisch Dagblad

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Eerste editie
03 september 2019
Laatste editie
11 september 2019
ISBN
9789029092845 , 9789402313451


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De vreemdeling in de tuin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.