Advertentie
De vrouw die uit het niets kwam

De vrouw die uit het niets kwam

15
Gelezen 20 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning   Topics 0
Vincent vindt een jonge vrouw in zijn appartement, achtergelaten door ?vriend? en werkgever Marko. Ze noemt zichzelf Maria Magdalena. Ze is vastgebonden en doodsbang.

Vincent mag haar onder geen beding laten gaan uit het afgetrapte appartement in Stockholm, een pittige opdracht voor een jongen die zijn tijd doorgaans verdoet met dealen en morfine spuiten.

De vrouw doet hem denken aan een oude vriendin van de middelbare school, het enige meisje op wie hij ooit verliefd was. Steeds meer in de ban van morfine haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan dit meisje. Tegelijkertijd bewondert hij de vrouw in zijn appartement, aanbidt haar bijna, en hij is dan ook radeloos als ze op een dag weer verdwenen is.

Hij komt erachter dat Maria slachtoffer is van een groot netwerk in mensenhandel, dat geleid wordt door Pastor, de ?baas? van de onderwereld.

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Fallet Vincent Franke
Vertaald door
Rory Kraakman
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
Laatste editie
05 juli 2012
ISBN
9789044520378 , 9789044522785
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Hebban Recensies Hebban Recensent

Een verrassend debuut

door Hebban Recensies op 25-06-2012

Christoffer Carlsson werd in 1986 geboren in Halmstad, Zweden. Hij studeert criminologie aan de Universiteit van Stockholm, waar hij sinds 2005 ook woont. De vrouw die uit het niets kwam is zijn literaire debuut en werd zo goed ontvangen dat de rechten ervan aan vijf landen werden verkocht. In Zweden is inmiddels zijn tweede boek verschenen.

Hoofdpersoon in De vrouw die uit het niets kwam is...


Lezersrecensies (2)

door: Joop Liefaard 1 like
Na een gevangenisstraf wegens drugshandel te hebben uitgezeten keert Vincent Franke terug naar zijn appartement. Hij is niet alleen drugshandelaar maar ook een gebruiker en is eigenlijk voortdurend onder invloed. Kort na zijn vrijlating krijgt hij bezoek van zijn vriend Marko die een vrouw bij hem...

door: Jolanda van leeuwenkamp 1 like
Christoffer Carlsson De vrouw die uit het niets kwam

Zeer laag thriller gehalte. Meer een dagboek van een morfine verslaafde. Geen vervelend verhaal om te lezen, dat zeker niet.
Maar als iets word verkocht als zijnde thriller dan verwacht ik toch wel spanning. Jammer.Het verhaal is zeker wel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook