Advertentie

De wetten van de wereld

5

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 20 Favoriet 1 Recensies 1
Artikelen 1   Topics 0
Wiskunde moeilijk? Niet meer als je dit boek hebt gelezen.
Overal om ons heen zijn getallen. Ze zijn zo onmisbaar dat we bijna vergeten hoe fundamenteel ze zijn voor onze manier van leven.
In deze internationale bestseller neemt de Franse wiskundige en YouTube-ster Mickaël Launay de lezer mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de cijfers en laat hij aan de hand van vele anekdotes zien hoe wiskunde is ontstaan om de wereld om ons heen beter te begrijpen. Grote wiskundige ideeën ontstonden vaak onverwacht en werden door mannen én vrouwen ontwikkeld.
Al in de prehistorie bestonden er ingenieuze geometrische patronen en gebruikte men ‘Arabische’ cijfers uit India. Later ontstonden rekenkunde en geometrie, bijvoorbeeld om het aantal schapen in een kudde te tellen of om velden te meten en wegen aan te leggen. Aan de hand van voorwerpen om ons heen onthult Launay als ervaren gids de kunst van de wiskunde; van de schoonheid van het getal pi, kansberekening, algoritmen die computers besturen tot stellingen die nog moeten worden ontdekt.
De wetten van de wereld is het fascinerende verhaal over een van de beste uitvindingen in de geschiedenis tot nu toe en is een warm pleidooi om wiskunde – net als muziek en literatuur – voor iedereen toegankelijk te maken.
+


Vertaald door
Henriette Gorthuis Nathalie Tabury
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
Eerste editie
27 augustus 2019
Laatste editie
27 augustus 2019
ISBN
9789463820189 , 9789463820226


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De wetten van de wereld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.