Advertentie
De wonderlingen

De wonderlingen

45
Gelezen 55 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 26 Favoriet 7 Recensies 4
Junior Newsroom 1 Lijsten 1 Spots 4 Top25's 5   Topics 0
Het rijke en verrassende meesterwerk van de auteur van Hugo
In De wonderlingen raken twee verhalen met elkaar verstrengeld: één in woorden en één in beelden. Het beeldverhaal begint in 1766 met Billy Wonderling, een eenzame schipbreukeling die in het theater gaat. Het prozaverhaal speelt zich af in 1990 en gaat over Josef, die weggelopen is van de kostschool en terechtkomt bij een vreemde oom in een nog vreemder huis. Langzaam ontdekt Josef zijn afkomst en die is op vreemde wijze verweven met het verhaal van Billy. Aan het einde van het boek komen beide verhalen op grandioze wijze samen. Een verhaal vol mysterie, levendige personages, verrassende twists en een ontroerende ontknoping.
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
640
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
Laatste editie
23 mei 2016
ISBN
9789401433815
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Leestips oudere kinderen
26 mei 2019 6 reacties
Scifi & Fantasy Club / Om mee te beginnen....
01 juli 2018 3 reacties
Scifi & Fantasy Club / Week van het Beeldverhaal: laatste bladzijde
05 juli 2017 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Feit en fictie in een fantastisch fantasieverhaal

door Koen Driessens op 06-07-2016

Een kleine 650 bladzijden gelezen krijgen op één namiddag? Het kan, met De Wonderlingen. Niet alleen omdat driekwart van dit jeugdboek verteld wordt met woordloze tekeningen, maar ook omdat het verhaal boeiend en meeslepend is en je zonder veel moeite door een knap opgezet en intrigerend half-waargebeurd verhaal trekt dat je de waarde van verhalen en dromen doet herontdekken.  

Het principe bij...


Lezersrecensies (3)

Subliem

door: xanne 1 like
Informatie over het boek Brian Selznick - De Wonderlingen Lannoo 2016 Bladzijden: 652 Illustraties van Brian Selznick Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders Brian Selznick (East Brunswick, 14 juli 1966) is een Amerikaans auteur en illustrator. Selznick brak door in 2007 met het kinderboek De...

nogal saai

door: Laurens 1 like
Ik heb dit boek gekregen. Ik vond dat er heel mooie tekeningen stonden in dit boek. Maar verderwas het nogal saai. Het verhaal vond ik niks.

Wonderlijk verhaal

door: Yvette Stevens 1 like
De wonderlingen; wat een wonderlijk boek. Het eerste deel (driekwart) van het boek bestaat uit prachtige zwart-wit schetsen in een soort van craquelé stijl en begint in 1766; Een jonge toneelspeler aan boord van een schip dat de Kraken heet en zijn broer Marcus, de engel. Vervolgens gaat dit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook