Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De zesde mei
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 10 4 32 3 45 2 8 1 2
VN:

De zesde mei

97

Gelezen 132 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 40 Favoriet 3 Recensies 9
Thrillers & Spanning Artikelen 2 Lijsten 5   Topics 0

Op de late middag van maandag 6 mei 2002, nog geen twee weken voor de landelijke verkiezingen, wordt aanstormend politicus Pim Fortuyn dodelijk getroffen door vijf kogels. In de chaos weet zijn vermoedelijke moordenaar aanvankelijk te ontkomen, maar nog geen tien minuten later wordt hij alsnog gearresteerd. Zijn naam is Volkert van der Graaf en hij zwijgt maandenlang in de Amsterdamse Bijlmerbajes.

Vier maanden voor de dood van Fortuyn werd een jonge vrouw vrijgelaten uit de Bijlmerbajes. Anke Luyten heeft drie jaar celstraf uitgezeten voor haar betrokkenheid bij de moord op een nertsenfokker in Zeeuws-Vlaanderen. Ze heeft spijt betuigd en walgt van haar verleden.

Een maand later wordt ze echter gebeld door een oudere man, die haar vraagt contact op te nemen met de vroegere aktievoerders. Onder hen Volkert, die verdacht zou worden van een andere moord, op een mileu-inspecteur.

Niet veel later herkent de persfotograaf Jom de Booy tijdens de reportage over het 'fenomeen' Pim Foruyn tot zijn verbazing de jonge vrouw, die met enkele aktievoerders de politicus met taarten besmeurt. Beiden zijn ooggetuigen van de moord op Fortuyn, die zesde mei 2002. Beiden kennen het antwoord op de vragen naar het hoe en waarom. Beiden zullen noodgedwongen moeten zwijgen.

Tomas Ross gaat met dit boek in op de raadsels die de dood van Fortuyn omgeven en vertelt buitengewoon spannend en overtuigend over de achtergronden, de details en motivatie van de personen die erbij waren betrokken.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
12 augustus 2003
Laatste editie
28 mei 2009
ISBN
9789023411420 , 9789023414704 , 9789023417590
Boekinformatie wijzigen


Recensies (9)

Keuze van de redactie
Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Goed bedacht en geloofwaardig, maar iets te kort door de bocht.

door: Sander (Hebban Crew) 1 like
maar in de uitwerking gaat Ross wel iets te kort door de bocht. ,Een jaar geleden, op 6 mei, werd Pim Fortuyn doodgeschoten in het Hilversumse Mediapark. Een gebeurtenis die Nederland volledig op zijn kop zette. Nu een jaar en twee verkiezingen later naderen we de eerste Fortuyn herdenkingsdag en...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De zesde mei

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken