STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Depressie vanuit verschuivend perspectief

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Dit betoog over de depressie is een bijdrage aan de theoretische reflectie op het fenomeen depressie en op de verschillende behandelingsmogelijkheden van depressies.
De depressie wordt vanuit vier verschillende perspectieven bekeken: het letterlijke, het symbolische, het mythische en het energetische perspectief. Deze worden systematisch uitgewerkt. Eerst worden de gangbare indelingen van de depressie, de diagnostiek en de behandelingen summier beschreven. Dan wordt het zicht verruimd en worden minder gangbare overwegingen en behandelvormen, zoals ‘opstellingen’, besproken. Als onderbouwing voor de ongewone en onbegrijpelijke verschijnselen die zich kunnen voordoen tijdens deze vormen van behandeling, worden enkele recente inzichten uit de natuurwetenschappen besproken.
Het is de overtuiging van de auteur dat wij als mens altijd zullen blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden en deze niet op voorhand uitsluiten op grond van oude overtuigingen; overtuigingen die inmiddels gedeeltelijk door de natuurwetenschappen zijn achterhaald. Het grote aantal mensen dat lijdt aan de symptomen van een depressie, illustreert het belang van dit betoog, zowel voor de patiënt als voor zijn behandelaar.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
92
Uitgeverij
Uitgeverij Akasha
Eerste editie
20 maart 2009
Laatste editie
20 maart 2009
ISBN
9789077247983


Boekinformatie wijzigenReacties op: Depressie vanuit verschuivend perspectief

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken