Advertentie
Dienstmakkers

Dienstmakkers

0
Rank 7082 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Nederland heeft een interessante militaire geschiedenis. Jarenlang heeft Nederland een klein beroepsleger en een groot leger van dienstplichtigen gehad. Ondanks dat de krijgsmacht niet populair was denkt menige dienstplichtige, kvv’er, reservist en beroeps met weemoed terug aan de belevenissen in onze krijgsmacht. Die belevenissen zijn uniek en voor de buitenstaander vaak ongeloofwaardig, die vind je in geen enkele andere organisatie. Het is maar al te waar: eens militair altijd militair, ongeacht rang, je leven lang. Vooral tijdens feestelijke bijeenkomsten komen de verhalen weer terug, meestal enigszins aangedikt, maar het verhoogt aanmerkelijk de sfeer en menig traantje wordt weggepinkt bij de gedachte aan die ‘goeie ouwe tijd’ die nooit meer terugkeert, de tijd van kameraadschap in goede en slechte tijden, tijdens en na het vervullen van de dienst.
Honderdduizenden hebben dit in de loop der jaren mogen meemaken en ieder heeft zijn eigen belevenissen. Dit boek bevat mijn eigen, vaak hilarische, droevige en romantische belevenissen als beroepsmilitair in de periode 1963 – 1980 en later als Knatres militair van 1988 - 2001. Velen zullen deze verhalen herkennen, ze zijn tijdloos.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportbiografieen
Aantal pagina’s
282
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
05 februari 2019
ISBN
9789402184532
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic