Advertentie
Sevilla_boeken-don-quichot

Don Quichot van La Mancha

59
Gelezen 66 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 59 Favoriet 14 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 5 Top25's 3   Topics 0

Het wereldberoemde verhaal van de dolende ridder Don Quichot, met zijn schildjongen Sancho Panza, lijkt een waarschuwing tegen het te veel lezen van fantasierijke verhalen. De zwakkere geesten in onze samenleving zouden er zich niet van kunnen distantiëren en allerlei gekke dingen uit gaan halen, in de veronderstelling dat de fantasieën tot leven zijn gekomen.

Helaas zien we dat tegenwoordig ook ontstaan door het kijken naar films die bijvoorbeeld te gewelddadig zijn, of computerspellen die de zwakke broeders (en zusters) aanzetten tot de meest afschuwelijke dingen, terwijl ze de gedachte hebben dat het bij een soort spel hoort. Maar, wat is het verhaal van de dolende ridder dan toch heerlijk onschuldig en wat een genot om het te lezen. Het originele boek is in een modernere toon gezet en tevens verrijkt met een aantal prachtige illustraties.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Wijnand Cornelis van de Meeberg Barber van de Pol
Uitgeverij
Calbona Uitgeverij
Laatste editie
25 november 2014
ISBN
9789021410241 , 9789025306380 , 9789025306595 , 9789064075933 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Prowisorio Leest / Wist je dat... (9)
10 juli 2016 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Nou nou, dat was me wat.

1 like
We gaan gelijk door naar de volgende zware bevalling: de Don Quichot. Hier heb ik bijna een jaar over gedaan maar het is me toch dierbaar geworden. Het was een bitch om doorheen te komen want hoi antieke vertaling uit de jaren vijftig, maar daardoor voelde ik me ergens ook wel weer heel chic....

De eerste roman van de westerse literatuur

door: Kees-Jan van Engelenburg 1 like
Tijdens de boekenweek kon ik het niet laten om de eerste roman van de westerse literatuur te gaan lezen. En wat past er beter in het thema van de waanzin dan Don Quichot en zijn schildknaap Sancho Panza met hun doldwaze avonturen. Het leest zeer vlot weg en is uiterst vermakelijk met de kolder in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook