Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Dood van een maestro
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 57 3 54 2 5 1 2
VN:

Dood van een maestro

129

Gelezen 152 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 53 Favoriet 6 Recensies 9
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0

Dood van een maestro is de eerste misdaadroman van Donna Leon die zich afspeelt in het prachtige Venetië met zijn smalle bruggen, mysterieuze steegjes en eindeloze kanalen. Natuurlijk is de hoofdrol weggelegd voor commissaris Guido Brunetti, de sympathieke en vooral menselijke speurder en zijn strijd tegen misdaad en onrecht.

Tijdens de pauze van de opera La Traviata in het fameuze theater La Fenice in Venetië wordt de wereldberoemde dirigent Helmut Wellauer dood aangetroffen. Hij blijkt te zijn vergiftigd. Zijn dood veroorzaakt een schokgolf in de anders zo onbewogen kanalen van de stad. De ongenaakbare en eigenzinnige maestro had weliswaar vele vijanden, maar het blijft voor commissaris Guido Brunetti bijzonder moeilijk de dader van de laffe gifmoord aan te wijzen. Zijn er artistieke motieven in het spel of moet hij het juist zoeken in het turbulente privé-leven van de dirigent? Tussen de gondole en kathedralen, palazzi en canali vindt Brunetti de stukjes van een puzzel die en macaber beeld vormt van zowel slachtoffer als dader?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Pockets populaire fictie
Spannende boeken algemeen
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Death at La Fenice
Serie
Guido Brunetti (1)
Vertaald door
Theo Scholten
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
01 januari 1900
Laatste editie
16 januari 2013
ISBN
9789022520758 , 9789022524442 , 9789022529133


Boekinformatie wijzigen


Recensies (9)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dood van een maestro

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.