Draaidagen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 21 4 36 3 28 2 5 1 2

Draaidagen

92

Gelezen 93 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 80 Favoriet 10 Recensies 26
Literatuur & Romans Artikelen 7 Newsroom 2 Lijsten 2 Spots 4   Topics 0

Judith worstelt met wie ze is, wat ze wil en waar ze vandaan komt. Meer nog dan dat worstelt ze met haar achtergrond. Zonder vader en moeder groeide ze op bij haar oma, een Auschwitz-overlever. Inmiddels dementeert haar oma en leeft ze steeds meer in haar traumatische verleden. Om dichter bij haar oma te komen en haar verleden te begrijpen, gaat Judith als edelfigurant spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog. Maar kan fictie de brug tussen die generaties, tussen slachtoffer en buitenstaander, wel slaan? In Draaidagen richt de verteller zich rechtstreeks tot haar oma. Ze vertelt niet alleen over de dagen op de set, maar ook over oma’s jeugd en geschiedenis. Door deze bijzondere vertelvorm zit Bianca Boer niet alleen de lezer dicht op de huid, maar staat ze toe dat Judith haar verwarde oma haar verhaal teruggeeft. En hebben we niet allemaal een verhaal nodig? Bianca Boer schreef met Draaidagen een ontroerende, ingenieuze debuutroman over trauma, de oorlog, familiebanden en verhalen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
11 juni 2019
Laatste editie
11 juni 2019
ISBN
9789025455576 , 9789025455712
Boekinformatie wijzigen


Recensies (26)

Keuze van de redactie

Het trauma van de oorlog in feiten en fictie

door: Nathalie B1 2 reacties
In Draaidagen, de debuutroman van Bianca Boer (1976), wordt er een spel gespeeld met heden en verleden, feiten en fictie. Boer is een allround auteur en schrijfdocent. Ze schreef reeds voor de Gids, Tirade en Passionate, trad al op tijdens Crossing Border en won de Nieuw Proza Prijs. In 2007...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Draaidagen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken