Een echo van overzee
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Een echo van overzee

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Ieder mens draagt een schat aan verhalen met zich mee. Ze liggen overal om ons heen, komen uit onszelf naar boven of liggen besloten in een onzichtbare band die van generatie tot generatie wordt doorgegeven.

Loes Dijk schreef in haar eerste boek, ‘De oorlog van mijn vader. De bovenduiker van Hilaard’, over de oorlogstrauma’s van haar vader die altijd merkbaar waren in het gezin waarin de schrijfster opgroeide.

In ‘Echo van overzee. Het leven van mijn grootmoeder’, neemt Loes de lezer mee naar de vorige eeuw. Naar Hindeloopen. De fotodoos van haar moeder was het vertrekpunt voor een inspirerende speurtocht naar het verleden van haar grootmoeder. Ze ging op zoek naar de echo uit het verleden. Ze vond in haar zoektocht een vriendschap voor het leven en verre familie die haar een medaillon schonk met een schat aan informatie. Bovenal vond ze haar grootmoeder. Een band die ze omschrijft als een roep uit een ver verleden. Ze heeft het verhaal vorm gegeven omdat het, zoals ze zelf zegt, een verhaal is dat te mooi is om het niet te vertellen.

Loes Dijk woont en werkt op Terschelling. In het dagelijks leven als schooldirecteur en praktijkleerkracht. Het verzamelen, schrijven en vertellen van verhalen loopt als een rode draad door haar leven.

+


Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
151
Uitgeverij
Elikser B.V. Uitgeverij
Eerste editie
17 november 2021
Laatste editie
17 november 2021
ISBN
9789463653954


Boekinformatie wijzigenReacties op: Een echo van overzee

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken