Advertentie

Een koffer vol citroenen

0

Rank 8683 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een liefdevol portret over de kracht van moederliefde. Het is in een koekjeswinkel op het vliegveld van Casablanca dat Hassnae Bouazza zich realiseert dat ze met het plotse overlijden van haar moeder meer is kwijtgeraakt dan alleen een ouder. In Een koffer vol citroenen beschrijft ze hun liefdevolle relatie, de rauwe pijn van het verlies, de wonderlijke begrafenisondernemer met wie de familie opgezadeld wordt en de zoektocht naar een gelukkig leven zonder een onmiskenbaar thuis. Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een intiem portret van een moeder en dochter. Over het verwarrende gevoel van ontheemding, de paradox van ‘de ander’ zijn, de kracht van onzichtbare moeders en de blijvende troost van smaken en geuren.
‘Als je opgroeit in een wit dorpje, waar je nooit het gevoel hebt gekregen dat je geaccepteerd wordt, dan nestelt zich dat in je DNA. Het gevoel van minachting, van racisme. Mijn moeder was mijn baken in mijn leven, zij zorgde voor troost en geborgenheid en gaf me het gevoel erbij te horen. Bij haar, bij de wereld, al was zij zelf ook een buitenstaander.’ Over Arabieren kijken:
‘Een prachtig boek.’ – Frénk van der Linden
‘Arabieren kijken is als twee zachte, warme, gastvrije handen die me over de drempel trekken om kennis te maken met
de Arabische cultuur.’ – Marion Bloem ‘Arabieren kijken biedt meer inzicht in de Arabische wereld dan honderd keer op
vakantie gaan in Sharm-el-Sheikh.’ – Abdelkader Benali
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
23 april 2021
Laatste editie
23 april 2021
ISBN
9789026326547 , 9789026355233


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Een koffer vol citroenen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.