Advertentie

Een Philhelleense Odyssee

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0

Een Philhelleense Odyssee is het verhaal van een reis door Griekenland op zoek naar Nederlandse vrijwilligers in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog tegen het Ottomaanse Rijk (1821-1829). Dwars door Griekenland en zijn geschiedenis reist de auteur tussen verbluffende landschappen en oeroude overblijfselen uit een verre oudheid. Monumenten, oude steden, musea, archieven en oude boeken vertellen langzaam het verhaal van de vrijwilligers die hielpen Griekenland te bevrijden van een eeuwenlange bezetting. Een handvol Nederlanders maakte de reis per schip en sloot zich aan bij de Grieken. Sommige Nederlandse vrijwilligers werden officier, enkelen bleven voor altijd achter in Griekenland, terwijl de meesten terugkeerden naar Nederland en de vergetelheid.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
186
Uitgeverij
Onder Vreemde Vlag Publicaties
Laatste editie
22 januari 2020
ISBN
9789463459211
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Debbie van der Zande
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Mooi geschiedkundig boek met vele onbekende feiten.

door: EricvanRijn66 1 like
De oorlogen op het Europese continent zijn uitvoerig beschreven, net als de geschiedenis van het antieke Griekenland. Toch zijn maar weinig mensen op de hoogte van de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog van 1821-1829. Alsof de geschiedenis van de Grieken na de overname van het oude Hellas door het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook